Boris Berezovsky

Guest member

Boris Berezovsky tanulmányait a Moszkvai Konzervatóriumban végezte Eliso Virsaladze és Alexander Satz növendékeként. 1988-as londoni, Wigmore Hall-i bemutatkozását követően a Times ezt írta róla: "...rendkívül ígéretes művész, káprázatos virtuozitással és félelmetes erővel rendelkező játékos..."

Első szólóestjét 2005 májusában adta a Théâtre des Champs-Élysées-ben, Párizsban, majd 2006 januárjában ugyanitt lépett fel a Orchestre National de France-szal. 

Berezovsky rendszeresen a világ leghíresebb zenekaraival lép színpadra szólistaként, partnerként olyan együttesekkel lép fel mint a Royal Concertgebouw Orchestra, a New York Philharmonic, a Philadelphia Orchestra, a Orchestre de la Monnaie, a Berliner Philharmoniker, a Rotterdam Philharmonic, a Danish National Radio Symphony Orchestra, a NDR Hamburg, a Hessischer Rundfunk Symphony Orchestra, a New Japan Philharmonic, vagy a City of Birmingham Symphony Orchestra. Karmesterek közül együtt dolgozott Kurt Masurral, Wolfgang Sawallischhal, Vladimir Ashkenazyval, Mikhail Pletnevvel, Dmitri Kitajenkoval, Antonio Pappanoval, Gustavo Dudamellel vagy Charles Dutoitval.

Ő kezdeményezte és szervezte a Nemzetközi Medtner Festivalt 2006-ban, majd 2007-ben Moszkvában.