Kedves Barátunk!

Egy izgalmas út következő fázisára hívjuk. A Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar 2007 óta, Keller András világszerte elismert hegedűművész igazgatása alatt nagyívű pályát járt be, és a hazai kulturális élet kiemelten fontos szereplőjévé vált. Erre a szisztematikus építkezésre alapozva, a zenekar az elmúlt években már megjelent a világ fontos fesztiváljain és színpadain, és ezt az utat folytatjuk a következő szezontól is. A Concerto Budapest az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság értő közönsége előtt fogja 2021-22-ben a magyar klasszikus zenei hagyományokat tovább ápolni.

Ma szerte a világon a jelentős szimfonikus zenekarok lettek egy adott ország komolyzenei erejének zászlóshajói, egy ország kulturális imázsának tartószerkezeti pillérei. Mágnesként vonzzák és megtartják a komoly költségen képzett fiatal hazai zenészeket és a jövő szólista sztárjait, és sugározzák az ország kulturális erejét. Bécs, Berlin, London, New York, Chicago és más nagyvárosok nagyzenekarainak fellépései a világ bármely pontján az elit fontos találkozóhelyét jelentik.

Egy szimfonikus zenekar, amelynek művészi színvonala és üzenete már át tudja törni a nemzetközi mércét, idővel nagyságrendekkel többet tud visszaadni, mint a beléfektetett pénz és energia. A Concerto Budapest most lép át a nemzetközi hírnév és a világhír közti mezsgyén – szeretnénk, ha társul szegődne ebben a szellemtörténeti kalandban. A nemzetközi magasságban ritkább a levegő, így a kitekintés képességére, a kapcsolatrendszer erősítésére, a „Jó Gyakorlatok” és a sikerhez vezető út receptjeire bizton szükségünk van: ehhez várjuk társként az üzleti és szellemi elit legkiválóbb képviselőit.

CONCERTO BARÁTI TÁRSASÁG egy zárt, meghívásos alapon szerveződő körként kíván működni. Miközben szándékunk szerint együttesen haladnánk barátainkkal a fenti úton, a társaság tagjait igyekszünk a beavatottak számára fenntartott, a zenekar mindennapjaiba, kivételes színpadi pillanataiba és a kulisszák mögötti létébe bepillantást engedő kiváltságokban is részesíteni.

Keller Andrásról