Nemzetközi eredmények

Itt nyújtunk bepillantást a Concerto Budapest nemzetközi sikereiről, filmjeiről.  

A további tartalmakért kattintson az egyes címekre!

Mozart-nap és Beethoven-nap a Concerto Budapest és az Index.hu együttműködésében 

A Concerto Budapest a Mozart-nappal és a Beethoven-nappal nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló formátumot hozott létre. A kísérlet arról is szólt, hogy a járványidőszak fizikai és lelki korlátai között a rendkívüli nehézségekből lehet-e mégis előnyt kovácsolni, nyithat-e mindez új utat a szélesebb közönség irányába.

MEZZO TV koncertfilm

A MEZZO TV 2020. május 29-én mutatta be minden nemzetközi platformján, így Magyarországon is a Concerto Budapest és a Kremerata Baltica, Keller András, Gidon Kremer nevével fémjelzett és Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjét.

Folle Journée 2020

Keller András és a Concerto Budapest kiemelt meghívott zenekarként utazott 2020 januárjában Franciaország legnagyobb és a világ egyik legfontosabb, de mindenképpen legkülönlegesebb klasszikus zenei fesztiváljára, a Folle Journée-ra.

Nemzetközileg is kimagaslóan sikeres évet zárt a Concerto Budapest

Keller András hegedűművész, karmester művészeti vezetésével a Concerto Budapest meghatározó magyar komolyzenei branddé vált az elmúlt évek során. A Papageno cikke a zenekar 2019-es évéről.

Távol-Kelet: Ázsiai turné 2019

A Kínai Köztársaság és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából a Concerto Budapest Szimfonikus Zenekar Keller András vezetésével, valamint a híres szoprán, Angela Gheorghiu közreműködésével a 21. Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztiválon örvendeztette meg a közönséget előadásával. 

A Hallgatás Napja

Nem tudjuk, van-e még egy olyan pontja a világnak, ahol 12 óra leforgása alatt egy térben annyi zenei impulzus érheti az ide látogatót, mint A Hallgatás Napján, a BMC különböző helyszínein. Nemcsak a statisztika imponáló: a közel 50 mű, 6 ősbemutató, 5 magyarországi bemutató… A 2019-es fesztiválon a szűkebb hazai vájtfülű koncertlátogatókhoz egy igazán komoly nemzetközi nézősereg csatlakozott, ugyanis A Hallgatás Napját a jelentős népszerűségnek örvendő, New York-i székhelyű The Violin Channel élőben közvetítette.

TACET lemezfelvételek

A Concerto Budapest a TACET német lemezkiadóval együttműködve  készít lemezfelvétel sorozatot, amely a zenetörténet nevezetes kilencedik szimfóniáit foglalja magába. A sorozatban a tervek szerint Bruckner, Schubert, Dvořák, Sosztakovics, Mahler és Beethoven 9. szimfóniája szerepel majd. Az eddig megjelent Bruckner és a Dvořák CD már nagy sikert aratott.

Született Muzsikusok doku-reality sorozat

Született Muzsikusok műfajilag egy félig megírt doku-reality magyar gyártású TV sorozat. Nemzetközi szinten is első sorozat egy szimfonikus zenekar életéről. A sorozat kis költségvetésű, de megvalósításában játékfilmes igényű. 

 

Filmek:

www.concertobudapest.hu

A kortárs zene ünnepe. Elmélyedés. rácsodálkozás. felfedezés. www.hallgatasnapja.hu