Anna Vinnitskaya

Guest member

Anna Vinnitskaya orosz zongoraművész. Novorossiyskban született, zenei tehetségét már korán felfedezték. 6 éves korától vesz zongoraleckéket, 1995 és 2001 között a Rachmanyinov Konzervatórium hallgatója Sergei Ossipenko szárnyai alatt, ezután pedig felvételet nyert a Hochschule für Musik und Theaterbe, Hamburgba, ahol Ralf Nattkemper és Evgeni Koroliov professzorok tanították. Szólistaként olyan jelentős zenekarokkal játszott, mint a Moszkvai Szimfónikus Zenekar, a Dortmunder Philharmoniker, a Milánói Szimfónikus Zenekar és az Orquesta Sinfonica de Madrid. 

13 éves korában lépett be a zongoraversenyek világába, amikor is megnyerte a nemzetközi Junoshenki Versenyt. 2000-ben Monzában harmadik helyet szerzett, két évvel később a Jaèn Verseny első díját és a közönségdíjat is megnyerte. 2004-ben, Hamburgban az Elise Meyer Verseny dobogójának legfelső fokára állhatott, majd negyedik helyet érdemelt a bolzanoi Ferruccio Busoni versenyen 2005-ben. 

2007-ben megnyerte az Erzsébet Királynő Zenei Versenyt, amely karrierjének egyik csúcspontját jelenti. Ekaterina Novitskaya 1968-as győzelme után ő volt a verseny történetének második női győztese.