Fidelio: Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.

Október 7-én a Concerto Budapest immár hagyományosan egy teljes napot szentel a magyar zeneirodalom klasszikus remekműveinek, felfedezésre érdemes értékeinek, a különféle műfaji és előadói világok találkozási pontjait jelző hazai produkcióknak a Zeneakadémián. A rendkívül népszerű programsorozat keretében a romantikus és a kortárs magyar zene alkotásai éppúgy felcsendülnek, mint a népi muzsika vagy a világhódító bécsi–budapesti operettek slágermelódiái. 

A Magyar Kincsek Ünnepe egy kaleidoszkóp, ahol különböző műfajok találkoznak.

– Keller András e gondolata mentén kínál a fesztivál évről évre változatos koncerteket a legkülönfélébb műfajokban, kiváló előadókkal a Zeneakadémia koncerttermeiben. Tematikája a romantikus és a kortárs magyar zene alkotásait a kezdetektől éppúgy felöleli, mint a népi muzsika világát. A válogatás sokszínűsége hűen mutatja, mennyi különböző életút és történet kapcsolódhat a magyar zenéhez, és mi mindent jelenthet a magyar karakter, a magyar szín és maga a magyarság a zenében.

A Fidelio odlalán megjelent teljes cikket itt olvashatják.