Keller András: Talán még soha nem voltam ilyen büszke a zenekaromra

Kirobbanó lelkesedés fogadta a Concerto Budapestet a 2023–2024-es évadot megnyitó turnéján az Egyesült Királyságban és Írországban. A brit sajtó egyöntetűen méltatta koncertkörútján a zenekart.

Beszámoló az Indexoldalán.

 

fotó: Mudra László

A nagy sikerű 2022-es angliai turnén a szigetország közönsége és sajtója már felfigyelt és kitüntető fogadtatásban részesítette a Concerto Budapest szimfonikus zenekart. A 2023. szeptember 12-én Croydonban kezdődő és 19-én a Dublin National Concert Hallban záródó, többek közt a legendás londoni Cadogan Hallban és az edinburghi Usher Hallban zajló hatállomásos turné tétje éppen az előző évi siker tükrében volt rendkívül magas – írja a Concerto Budapest a közleményében. 

Talán még soha nem voltam ilyen büszke a zenekaromra a 15 év alatt. Csodálatosan játszottak, és kölcsönösen inspiráltuk egymást. Kiváló szólistákkal utazhattunk, Berecz Mihály fantasztikusan játszotta Rachmaninov 2. zongoraversenyét, és Pierre-Laurent Aimard zongorajátéka is mindenkit teljesen magával ragadott. Rengeteg ráadást kellett adnunk, szűnni nem akaró, álló tapsviharral hálálta meg mindenhol a közönség a koncertjeinket. Elképesztő volt a teljesítmény és az odaadás, amit a zenészek napról napra nyújtottak

– fogalmazott Keller András, a Concerto Budapest zeneigazgatója.

Az index.hu oldalán megjelent teljes cikk ITT elérhető.