Mozart - nap: Mozart kalandos utazásai - Gyerekprogram Simon Izabellával

Simon Izabella jóvoltából, immár hagyományos jelleggel, idei Mozart-napunkon is ígérkezik gyermekprogram.

2024. március 3. 14.30, Zeneakadémia Kupolaterem - Mozart kalandos utazásai

Műsor Mozart műveiből:
D-dúr szonáta 4 kézre K. 381 /1. tétel
C-dúr vonósnégyes K. 157 /2.tétel
Veilchen K. 476
Rózsa ária a Figaró házasságából
B-dúr Duo hegedűre és brácsára K. 424 /1.tétel
Fuvolanégyes D-dúr K.285 3.tétel

Közreműködnek: Mondok Yvette (ének), Biczó Bernadett, Kakutani Satoko (hegedű), Móré László (brácsa), Karasszon Eszter (cselló), Kaczander Orsolya (fuvola), Várjon Dénes (zongora), Simon Izabella (zongora), Várjon Liliána (meseillusztrátor)
Házigazda: Simon Izabella

Sokféle utazás létezik az ember életében, valóságos és képzeletbeli egyaránt.
Mozart élete zsenialitása révén mindkettőben szinte elválaszthatatlanul bővelkedett. Valós utazásai közben is képzelete a fénysebesség gyorsaságával száguldott, bejárva a hangok és harmóniák csodálatos birodalmát.
Hogy mindebből hogyan születtek meg remekművei, az előadáson a gyerekekkel közös kalandozás során derül fény.

A Concerto Budapest 2018 óta évről évre egynapos koncertsorozatot szentel a klasszikus zene örök kedvencének, Wolfgang Amadeus Mozartnak, vagyis inkább a mi közös és olthatatlan Mozart-rajongásunknak. Így történik ez 2024 márciusának első vasárnapján is. Fúvósötöstől a zongoraversenyig egy sor műfaj reprezentálja az egymást követő koncerteken Mozart művészetét, és Simon Izabella jóvoltából, immár hagyományos jelleggel, idén is ígérkezik gyermekprogram. „Világos, tiszta, szép emlékként marad meg bennem ez a nap egész életemen át. Mintegy távolról, halkan csengnek még fülembe Mozart muzsikájának varázshangjai.” Így írt kétszáz éve Franz Schubert egy napjáról, amelyet nagy és olyannyira csodált pályaelődjének zenéjével töltött, és jó eséllyel mi mindannyian valahogy így emlékezhetünk majd erre a mozarti vasár- és ünnepnapra.