Mozart-nap 2. - Varázsóra

Zeneakadémia - Kupolaterem
Varázsóra – gyermekkoncert
Mozart: Esz-dúr (Kegelstatt) trió K. 498
Mozart: Esz-dúr vonósnégyes K. 160 – 1. tétel
Mozart: „Deh, vieni, non tardar” – Susanna áriája a Figaro házasságából
Mozart: Esz-dúr vonósnégyes K. 428 – Menüett tétel
Mozart: Esz-dúr zongoranégyes, K. 493 – 1.tétel

Simon Izabella zongora, Móré László brácsa, Karasszon Eszter cselló,  Klenyán Csaba klarinét, Mondok Yvette szoprán, Á La Quartet (Tálas AnnaGéczy Miriam hegedű, Krenedity Katalin brácsa, Demeter Ágnes cselló)

Wolfgang Amadeus Mozart leveleiből és még inkább műveinek minden apró részletéből kiderül, milyen szoros összefüggés volt közte és a játék között. A játékosság szinte lételem volt számára, melybe élete legdrámaibb pillanataiban is tudott kapaszkodni. És hogy mindez hogyan jelenik meg műveiben? Vajon lehet-e kuglijáték közben triót komponálni? A mesék hármas varázsszáma hogyan jelenik meg az Esz-dúr hangnemben, és vajon hányféleképpen lehet kalandozni ebben a hangnemben? Kik lehetnek a titokzatos szabadkőművesek és Mozart hogyan kapcsolódott hozzájuk? Vajon mi lehet a különbség egy zongoranégyes és egy vonósnégyes játéka között? Mi történik, ha egy darabban elbújik a hegedű és helyette beugrik a klarinét? A Figaro házassága című opera Rózsaáriáját milyen álruhába öltözött hölgy énekelheti?

Ezekre és még sok más kérdésre keresünk választ a gyerekek aktív közreműködésével április 3-án Simon Izabella gyerekkoncertjén.

/Az előadásra a jegyek mind elkeltek/