Mozart Planet koncertsorozat

Mozart műveiből válogat a Concerto Budapest ingyenes koncertsorozata. A 2022 nyarán a Balatonnál bemutatkozott Mozart Planet program októberben Pest- és Komárom-Esztergom megyei településeken folytatódott, majd az adventi időszakban budapesti idősotthonokban és kórházakban szervezett ajándékkoncertekkel zárta az évet. 2023 nyarán folytatódik a Mozart Planet program, és további helyszíneken csendülnek fel a varázslatos dallamok.

Keller András és Magyarország egyik vezető nagyzenekara, a Concerto Budapest szimfonikus zenekar 2022 nyarán egy nyolchelyszínes balatoni koncertkörúton indította útjára a Mozart Planet programot, szerepet vállalva a társadalom számára fontos értékek közvetítésében, és a helyi közösségépítést is segítve. A bemutatkozást követően október 14-16. között újabb hét koncerthelyszínen - Zsámbékon, Veresegyházon, Pomázon, Esztergomban, Fóton és Csobánkán - repítettük el közönségünket " a Mozart Planetre, abba az ideális világba, ahol a klasszikus zene harmóniát és felüdülést nyújt" – mondta a sorozatról Keller András, az együttes Kossuth- és Prima Primissima díjas zeneigazgatója. Miért Mozart? Mert az ő zenéje minden hallgató számára boldogságot, örömet szerez, csodálatos emberi érzéseket fejez ki, mindenkit megszólít. Mozart muzsikájához nem kellenek előismeretek, nem kell hozzá szakértőnek lenni, elég csak meghallgatni, és gyönyörködni benne.

A Mozart Planet program december 9-16. közt adventi ajándék koncertsorozattal ért véget 2022-re. A kórházi kezelés idején családjukat nélkülözni kényszerülő gyerekeknek és felnőtteknek, és a szeretetotthonokban lakó idős embereknek a zene szépséget és boldogságot ajándékozott Mozart csodálatos dallamaival, kiegészülve Bach, Bartók és Schumann műveivel, az alábbi intézményekben:

Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza - Öregek Szeretetotthona
Szt. Lujza Szeretetotthon
Ódry Árpád Művészotthon
Budapest Hospice Ház
Szent Margit Kórház
Budai Irgalmasrendi Kórház
Amerikai úti Idegsebészeti Központ

Mozart Planet - Keszthely

Mozart Planet - Balatonföldvár

Mozart Planet - Vászoly

Mozart Planet - Balatonboglár

Mozart Planet - Balatonalmádi

Mozart Planet - Balatonkeresztúr

Mozart Planet - Balatonszemes

Mozart Planet- Fonyód

Mozart Planet - Zsámbék

Mozart Planet - Veresegyház

Mozart Planet - Pomáz

Mozart Planet - Esztergom, Bazilika

Mozart Planet - Fót

Mozart Planet - Esztergom, Ferences templom

Mozart Planet - Csobánka

Mozart Planet - Balatonszemes

Mozart Planet - Révfülöp

Mozart Planet - Hévíz

Mozart Planet - Vászoly

Mozart Planet - Balatonkeresztúr

Mozart Planet - Keszthely

Mozart Planet - Balatonalmádi

Mozart Planet - Balatonföldvár